Bouwterrein Tiny Houses in Eindhoven op de Castilielaan

Eindhoven Castiliëlaan gaat aan de Tiny Houses

Er komen Tiny Houses naar Eindhoven. En wel via Buurtschap Te Veld in de plannen rondom de Castiliëlaan. We gingen direct kijken bij dit potentiële terrein, én schreven ons natuurlijk in voor de meeting...

In de week dat onze community uitbreidde van 3 naar 10, ontdekte we dat Buurtschap Te Veld wellicht plannen had rondom de Castiliëlaan. We gingen direct kijken bij dit potentiële terrein, én schreven ons natuurlijk in voor de meeting. Zouden er Tiny Houses op de Castiliëlaan komen?

Korte spoiler? JA!
Dit is wat we tot nu toe weten:

 • Er komen 100 zelfbouw kavels voor tiny houses. Een beetje zoals minitopia in s’hertogenbosch.
 • De plek gaat dienen als proef. We kunnen huren voor 30 jaar. Gunstig, want dan kan je waarschijnlijk een hypotheek krijgen op je tinyhouse!
 • Er komen deelauto’s!
  (Acht is daarnaast onderdeel van de Amber Eindhoven Hub, dus grote kans dat Castilielaan later volgt)

In Q3 van 2021 zouden we kunnen gaan bouwen. Dat klinkt lekker snel.

De opvallendste kernwaarden van dit woongebied:

 • Samenwonen met je buurt. 
 • Natuurlijk wonen in de stad. 
 • Onconventioneel wonen.

Op 8 december is staat er nog een vragenuurtje gepland, waar je zelf een afspraak kunt maken via buurtschap te veld. buurtschapteveld@woonbedrijf.com

Wij hebben in ieder geval een boel vragen. Zo zijn de kosten per kavel nog niet bekend, en ook niet hoe je je kan registreren. Zodra we de afspraak hebben gehad, plaatsen we weer een update. 

Belangrijkste nieuws: Eindhoven goes tiny!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom castiliëlaan? Of andere woongebieden binnen eindhoven? Stuur ons even een maitlje, voegen we je toe aan de maillijst.

4 Comments

 1. Het is zo mooi. Van ik alleen naar een prachtige groep te groeien, en zien dat je alles kan bereiken als je maar stappen durft te zetten en mensen gaat zoeken met dezelfde droom. Dan gaat het ineens veel makkelijker.

  • Mooie woorden Heike! Wij zijn blij dat jij het iniatief hebt genomen en dat onze groep steeds meer groeit.

 2. […] aanleiding van onze vorige post hebben wij een informatiebrief geschreven betreffende onze plannen voor Tiny Houses in Eindhoven. […]

Leave a Reply